Bacalao

Bacalao

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg klippfisk, utvannet og renset
  • 0,7 kg potet
  • 2 løk
  • 1 rød paprika
  • 0,5 rød chili
  • 1 dl olivenolje
  • 800 g hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 dl vann
ette er oppskriften på tomatbasert bacalaogryte på norsk vis. Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder.

Slik gjør du

  1. Skjær klippfisk i biter på 3-4 cm.
  2. Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili.
  3. Varm opp olje i en kasserolle.
  4. Legg klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater lagvis i kasserollen.
  5. Rør ut tomatpureen i vann og hell den i kasserollen.
  6. Kok opp, og la stå og småkoke på svak varme ca. 1 time, gjerne lenger. Rist den lett på kasserollen av og til, men ikke rør i bacalaoen.
  7. Server bacalaoen med brød ved siden av.