Bacalao

Bacalao

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

ette er oppskriften på tomatbasert bacalaogryte på norsk vis. Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder.

Fremgangsmåte

  1. Skjær klippfisk i biter på 3-4 cm.
  2. Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili.
  3. Varm opp olje i en kasserolle.
  4. Legg klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater lagvis i kasserollen.
  5. Rør ut tomatpureen i vann og hell den i kasserollen.
  6. Kok opp, og la stå og småkoke på svak varme ca. 1 time, gjerne lenger. Rist den lett på kasserollen av og til, men ikke rør i bacalaoen.
  7. Server bacalaoen med brød ved siden av.