Avokado med reker

Avokado med reker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Dette er sein åttitallsmat på sitt aller beste. Hvis du vil gjøre noe ekstra ut av forretten, kan du ha en skje lakserogn eller kaviar oppå.

Ingredienser

  • 2 stk avocado
  • 400 g reker

Dressing

  • 2 dl seterrømme
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 0,5 stk rød chili finhakket
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ss frisk dill hakket
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Bland alt til dressingen sammen. Smak til med salt og pepper. Bland inn rekene.
  2. 2. Del avocadoen i to og ta ut steinen. Ta ut kjøttet av skallet med en skje, slik at du får fire skåler.
  3. 3. Del avocadokjøttet i to, slik at du får 8 like store deler. Kutt 4 av dem opp i små biter og bland det inn sammen med rekene i dressingen. Kutt de fire som er igjen i tynne skiver, nesten helt igjennom og brett dem ut til vifter.
  4. 4. Legg avocadoskålene på en tallerken og fyll fyllet opp i avocadoskålene. Pynt med avocadoviftene.
  5. Pynt gjerne med salat, sitron og dill.