Avokado med reker

Avokado med reker

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk avocado
  • 400 g reker

Dressing

  • 2 dl seterrømme
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 0,5 stk rød chili finhakket
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ss frisk dill hakket
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Dette er sein åttitallsmat på sitt aller beste. Hvis du vil gjøre noe ekstra ut av forretten, kan du ha en skje lakserogn eller kaviar oppå.

Slik gjør du

  1. Bland alt til dressingen sammen. Smak til med salt og pepper. Bland inn rekene.
  2. Del avocadoen i to og ta ut steinen. Ta ut kjøttet av skallet med en skje, slik at du får fire skåler.
  3. Del avocadokjøttet i to, slik at du får 8 like store deler. Kutt 4 av dem opp i små biter og bland det inn sammen med rekene i dressingen. Kutt de fire som er igjen i tynne skiver, nesten helt igjennom og brett dem ut til vifter.
  4. Legg avocadoskålene på en tallerken og fyll fyllet opp i avocadoskålene. Pynt med avocadoviftene.
  5. Pynt gjerne med salat, sitron og dill.