Aspargessalat

Aspargessalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Asparges er sommermat, og sammen med andre grønnsaker og en vinaigrettedressing blir dette perfekt tilbehør til f.eks. grillmat eller spekemat.

Ingredienser

  • 3 stk rød paprika
  • 2 ss olje
  • 2 stk rødløk
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 5 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper grovkvernet
  • 50 g parmesan nyrevet

Slik gjør du

  1. 1. Del paprikaene i to. Ta ut innmaten og legg dem med skinnsiden opp i en langpanne. Pensle dem med litt olje og stek på 250 °C. Bruk gjerne grillelementet og stek til skinnet blir svart.
  2. 2. Legg de ferdigstekte paprikaene i plast til de er avkjølt. Ta av skinnet og skjær paprikaen i strimler.
  3. 3. Skrell løken og del den i båter. Fres den i litt olje i en panne. Ha i asparges og la den steke med i 3-4 minutter.
  4. 4. Anrett asparges, løk og paprika på et fat. Bland sammen ingrediensene til vinaigrette (olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper) og hell over. Topp det hele med parmesan.