Asiatisk kyllingsuppe

Asiatisk kyllingsuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Dette er en kyllingsuppe inspirert av det asiatiske kjøkken, hvilket vil si gode grønnsaker og masse smaker, særlig av koriander og sitrongress.

Ingredienser

  • 2 ss soyaolje
  • 0,5 stk løk i strimler
  • 0,5 stk purre i strimler
  • 1 stk gulrot i strimler
  • 5 stk frisk sjampinjong i skiver
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 1 ss rød chili finhakket
  • 1 stk sitrongress
  • 1 ss frisk ingefær raspet
  • 1 ss frisk koriander hakket
  • 3 dl eplemost
  • 5 dl kokosmelk
  • 3 dråpe tabasco
  • 1 stk kyllingfilet i strimler
  • salt og pepper etter smak

Slik gjør du

  1. Stek kyllingstrimlene.
  2. Brekk sitrongress i biter. Varm oljen og fres grønnsakene, sitrongress og kylling. Tilsett raspet ingefær og chili. Hell på varm kokosmelk og tilsett hvitvin.
  3. La suppen småkoke i 5-6 minutter. Ha i koriander mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.
  4. Ta ut sitrongresset før servering. Serveres varm med godt brød.