Asiatisk kyllingsuppe

Asiatisk kyllingsuppe

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 2 ss soyaolje
  • 0,5 stk løk i strimler
  • 0,5 stk purre i strimler
  • 1 stk gulrot i strimler
  • 5 stk frisk sjampinjong i skiver
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 1 ss rød chili finhakket
  • 1 stk sitrongress
  • 1 ss frisk ingefær raspet
  • 1 ss frisk koriander hakket
  • 3 dl eplemost
  • 5 dl kokosmelk
  • 3 dråpe tabasco
  • 1 stk kyllingfilet i strimler
  • salt og pepper etter smak
Dette er en kyllingsuppe inspirert av det asiatiske kjøkken, hvilket vil si gode grønnsaker og masse smaker, særlig av koriander og sitrongress.

Slik gjør du

  1. Stek kyllingstrimlene.
  2. Brekk sitrongress i biter. Varm oljen og fres grønnsakene, sitrongress og kylling. Tilsett raspet ingefær og chili. Hell på varm kokosmelk og tilsett hvitvin.
  3. La suppen småkoke i 5-6 minutter. Ha i koriander mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.
  4. Ta ut sitrongresset før servering. Serveres varm med godt brød.