Asiatisk coleslaw

Asiatisk coleslaw
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min
Denne eksotiske kålsalaten med smak av Østen er en annerledes vri på tradisjonell coleslaw. Absolutt verd å prøve til kjøtt- og fiskeretter.

Ingredienser

Coleslaw

  • 500 g grønnkål
  • 1 stk rød paprika
  • 1,5 dl frisk koriander hakket
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk vårløk
  • 1 dl peanøtter

Dressing

  • 2 ss soyaolje
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ts frisk ingefær raspet
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ts brunt sukker

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.
  2. Skjær kål i tynne strimler og paprika i små biter. Riv gulrøtter, skjær vårløk i tynne skiver og grovhakk koriander. Hell over dressingen og bland godt. Grovhakk peanøtter og strø på toppen.
  3. Denne salaten smaker nesten enda bedre dagen etter, men vil ta litt farge av soyasausen.