Asiatisk biff på grillspyd

Asiatisk biff på grillspyd
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Tynne skiver av biffkjøtt i en marinade med lime og asiatisk fiskesaus gir kjøttet en spennende og eksotisk smak. Egner seg både til å steke i stekepanne og på grill.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet, mørbrad eller flatbiff av storfe
  • 1 lime
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk) (kan sløyfes)
  • 3 finkuttede vårløk
  • 1 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ss finhakket frisk mynte
  • 0,5 ts chilipulver
  • 4 ss søt chilisaus

Slik gjør du

  1. 1. Skjær kjøttet i tynne biffer (2 per porsjon).
  2. 2. Bland sammen alle ingrediensene til en marinade og ha over i en pose. Legg i kjøttet, klem all luft ut av posen og lukk den. La kjøttet marinere ca. 20 minutter.
  3. 3. Tre kjøttet på trepinner og stek dem 1-2 minutter på hver side.
  4. Server spydene med chilisaus som dip.