Ingredienser
Her får du en oppskrift på en litt utradisjonell julekake. Bak den sammen med familie eller venner og lek dere med å pynte den.
Fremgangsmåte
- Appelsin/sjokoladekake til jul
-
I stedet for likør kan du bruke appelsinsaft. 1 ss likør = 4 ss appelsinsaft.
-
Bland appelsinskallet med likør (evt appelsinsaft). La det koke inn. Smelt smøret, ta det bort fra varmen og la sjokoladen smelte i smøret. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til lett eggedosis.
-
Bland i den innkokte appelsinblandingen, smør- og sjokoladeblandingen og hvetemelet med nøttene. Ha røren i smurt, strødd form og stek den.
-
Avkjøles i formen. Legg kaken på fat og dryss over melis.
-
Form: Rund, 24 cm i diameter eller kakeform som et juletre (til en kake på 8 porsjoner).
-
I stekeovnen på 175 °C i ca 50 - 60 minutter.