Appelsin/sjokoladekake til jul

Appelsin/sjokoladekake til jul
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Her får du en oppskrift på en litt utradisjonell julekake. Bak den sammen med familie eller venner og lek dere med å pynte den.

Ingredienser

  • 2 stk appelsin revet skall av
  • 1 ss appelsinlikør (evt 4 ss appelsinsaft)
  • 100 g meierismør
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 4 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl hvetemel
  • 50 g valnøttkjerner hakkede

Slik gjør du

  1. I stedet for likør kan du bruke appelsinsaft. 1 ss likør = 4 ss appelsinsaft.
  2. Bland appelsinskallet med likør (evt appelsinsaft). La det koke inn. Smelt smøret, ta det bort fra varmen og la sjokoladen smelte i smøret. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til lett eggedosis.
  3. Bland i den innkokte appelsinblandingen, smør- og sjokoladeblandingen og hvetemelet med nøttene. Ha røren i smurt, strødd form og stek den.
  4. Avkjøles i formen. Legg kaken på fat og dryss over melis.
  5. Form: Rund, 24 cm i diameter eller kakeform som et juletre (til en kake på 8 porsjoner).
  6. I stekeovnen på 175 °C i ca 50 - 60 minutter.