Appelsinfylt kylling

Appelsinfylt kylling

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk kylling (ca. 1200 g)
  • 1 stk sitron
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ss olje
  • 2 stk appelsin
  • 2,5 dl vann
  • 2 stk løk
Kylling og sitrusfrukt smaker godt sammen, og er mye brukt i Israel som denne retten kommer fra.

Slik gjør du

  1. Gni inn kyllingen med en halv sitron. Bland alt krydderet med oljen. Pensle blandingen jevnt over kyllingen.
  2. Skjær én av appelsinene i båter og legg dem i kyllingens hulrom. Press ut saften av den andre halve sitronen og den ene appelsinen. Hell saften i en liten kjele og tilsett vann. Del løkene i to og legg dem i kjelen. Kok opp.
  3. Sett kyllingen midt i ovnen ved 180 °C og stek kyllingen i ca. 1 1/4 time. Øs appelsinsausen over kyllingen et par ganger under steking. Ta ut appelsinen før servering.
  4. Anrett den helstekte kyllingen på en seng av appelsinskiver, rødløk og koriander. Server med ris eller pasta.