Ananasparfait med bringebærsaus

Ananasparfait  med bringebærsaus

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

Ananasparfait

  • 125 g kremost med mandarin/ananas
  • 3 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks

Saus

  • 0,5 dl ananasjuice
  • 2 ss sukker
  • 200 g bringebær, friske eller frosne
Parfait er det som kalles urørt is. Laget med kremost blir parfaiten rund og smakfull. Her har vi servert den med en deilig bærsaus.

Slik gjør du

  1. Ananasparfait: Rør kremosten myk. Ha sukker og vaniljesukker i fløten og visp den til luftig krem. Bland kremost og krem forsiktig sammen. Tilsett sitron og finhakket ananas. (Sett ananasjuicen til side). Settes i fryser i minst 3 timer. Lag kuler eller skiver og server med bringebærsaus, frukt eller bær.
  2. Bringebærsaus: Kok opp ananasjuice og sukker. Tilsett sukkerlake og bær i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus.