Ananasparfait med bringebærsaus

Ananasparfait  med bringebærsaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Parfait er det som kalles urørt is. Laget med kremost blir parfaiten rund og smakfull. Her har vi servert den med en deilig bærsaus.

Ingredienser

Ananasparfait

  • 125 g kremost med mandarin/ananas
  • 3 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks

Saus

  • 0,5 dl ananasjuice
  • 2 ss sukker
  • 200 g bringebær, friske eller frosne

Slik gjør du

  1. Ananasparfait: Rør kremosten myk. Ha sukker og vaniljesukker i fløten og visp den til luftig krem. Bland kremost og krem forsiktig sammen. Tilsett sitron og finhakket ananas. (Sett ananasjuicen til side). Settes i fryser i minst 3 timer. Lag kuler eller skiver og server med bringebærsaus, frukt eller bær.
  2. Bringebærsaus: Kok opp ananasjuice og sukker. Tilsett sukkerlake og bær i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus.