Amerikanske pannekaker med sirup og smør

Amerikanske pannekaker med sirup og smør

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 l melk
  • 2 stk egg
  • 4 ss smør, smeltet
  • 2 dl mapel sirup
  • 50 g smør
Lag amerikanske pannekaker til en forandring. Tykke, smakfulle med godt smør og sirup, en sikker fulltreffer. De er også herlige med vaniljeis.

Slik gjør du

  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen egg og melk og hell blandingen i melet under omrøring. Rør til røren er glatt. Tilsett til slutt avkjølt smeltet smør.
  2. Varm litt smør i en stor stekepanne. Tilsett ca. 3 ss røre og la den flyte utover. Pannekakene skal være ca. 12 cm i diameter. Når røren begynner å stivne snus pannekakene og stekes gylne på den andre siden. Pass på å ikke ha for sterk varme på platen slik at pannekakene blir rå inni.
  3. Hvis du ønsker å servere varme pannekaker er det smart å ha dem i en ildfast form i stekeovnen på 100 °C etter hvert som de blir ferdige.
  4. Mapel sirup og smør til servering. Pannekakene kan også serveres med rømme, vaniljekesam, crème fraiche og akasiehonning, smaksatt honning eller sirup.