Amerikanske pannekaker med sirup og smør

Amerikanske pannekaker med sirup og smør
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Lag amerikanske pannekaker til en forandring. Tykke, smakfulle med godt smør og sirup, en sikker fulltreffer. De er også herlige med vaniljeis.

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 l melk
  • 2 stk egg
  • 4 ss smør, smeltet
  • 2 dl mapel sirup
  • 50 g smør

Slik gjør du

  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen egg og melk og hell blandingen i melet under omrøring. Rør til røren er glatt. Tilsett til slutt avkjølt smeltet smør.
  2. Varm litt smør i en stor stekepanne. Tilsett ca. 3 ss røre og la den flyte utover. Pannekakene skal være ca. 12 cm i diameter. Når røren begynner å stivne snus pannekakene og stekes gylne på den andre siden. Pass på å ikke ha for sterk varme på platen slik at pannekakene blir rå inni.
  3. Hvis du ønsker å servere varme pannekaker er det smart å ha dem i en ildfast form i stekeovnen på 100 °C etter hvert som de blir ferdige.
  4. Mapel sirup og smør til servering. Pannekakene kan også serveres med rømme, vaniljekesam, crème fraiche og akasiehonning, smaksatt honning eller sirup.