Amerikanske blåbærpannekaker

Amerikanske blåbærpannekaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Pannekaker og blåbær hører sammen. Her har man tilsatt blåbær i røren i stedenfor å servere dem ved siden av. Prøv denne varianten med f.eks vaniljeis. Det smaker herlig!

Ingredienser

  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ss sukker
  • 1 stk egg
  • 3,5 dl melk
  • 50 g smør, smeltet
  • 0,5 stk sitron
  • 250 g blåbær

Slik gjør du

  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen egg og melk og hell blandingen i melet under omrøring. Rør til røren er glatt. Finriv sitronskallet og tilsett i røren.
  2. Varm litt smør i en stor stekepanne. Tilsett ca. 3 ss røre og la den flyte utover. Pannekakene skal være ca. 12 cm i diameter. Dryss blåbær over pannekakene før røren stivner på overflaten. Når røren begynner å stivne snus pannekakene og stekes gylne på den andre siden. Pass på at man ikke har for sterk varme på platen, slik at pannekakene blir rå inni.
  3. Pannekakene kan serveres med rømme og Mapel sirup. Gir ca. 14 pannekaker