17. mai Cupcakes

17. mai Cupcakes
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Server delikate cupcakes pyntet med frosting, flagg og kakedryss.

Ingredienser

  • 375 g hvetemel
  • 90 g meierismør
  • 220 g sukker
  • 3 dl vann (melk, kefir eller annen væske)
  • 1 stk egg
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 125 g smør
  • 2 ts vaniljeessens
  • 0,5 dl melk
  • 8 dl melis 6 -

Slik gjør du

  1. Sikt melet i en skål, tilsette romtemperert smør i terninger og smuldre det ut i melet. Rør inn sukker, væske og egg. Ikke rør for mye, det skal bare så vidt blandes sammen, gjerne med en slikkepott for å få rørt inn alt melet.
  2. Fordel røren i muffinsformer så de blir 3/4 fulle og stek på midterste rille i ovnen ved 180 °C i ca 20 minutter til de er gylne.
  3. Avkjøl kakene på rist før de pyntes så ikke frosting smelter.
  4. Frosting: Pisk mykt smør, vaniljeessens, melk og 1 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet. Smørkremen skal bli luftig og smidig.
  5. Tilsett mer melis, 1-1,5 dl av gangen og pisk ca. 2 minutter mellom hver gang.
  6. Til slutt skal smørkremen være tykk og ha god konsistens.
  7. Hvis du vil ha forskjellig farge på frostingen, må du fordele den i ulike skåler og tilsette ønsket konditorfarge.
  8. Bruk sprøytepose med middels åpning for å påføre smørkremen fint på kakene.
  9. Pynt med ekstra kakedryss etter ønske.
  10. Kakene må stå kjølig inntil servering for at ikke frostingen skal smelte.