Støtter Matsentralen med en million i året

Hver gang du kjøper et Gullkorn- eller Familiebrød hos Joker gir vi en krone til Matsentralen. Det finansierer utdeling av 400.000 måltider i året.

Samarbeidet med Matsentralen ble inngått i januar i år og styreleder i Matsentralen Norge, Cristiano Aubert, bekrefter at pengene fra Joker kommer godt med.

– De syv matsentralene i Norge opplever rekordetterspørsel etter overskuddsmat, og når jeg sier rekord er det med en stor bismak i munnen. Bare i april delte vi ut 72 % mer mat enn samme måned i fjor, forteller han.

Det er mange mennesker i Norge som trenger hjelp for å få hverdagen til å gå opp. Aubert viser til at antallet barnefamilier som lever i fattigdom i Norge doblet seg fra 2001 til 2016. Ved å kunne tilby sårbare grupper god kvalitetsmat gjør Matsentralen hverdagen deres enklere og tar bort noen sorger. 

Med vårt bidrag på en million kroner i året er Joker den største private bidragsyteren til Matsentralens arbeid. Disse pengene gjør at Matsentralen kan få delt ut 400.000 måltider. Det synes kjededirektør i Joker, Kjetil Flåtrud, er veldig positivt.

– Som en betydelig aktør har vi også et stort ansvar. Det tar vi på alvor, forklarer han. 

Joker Brød_Gullkorn_Familiebrød.jpg

For hvert solgte Gullkorn-brød og Familiebrød gir Joker en krone til Matsentralen.

Fakta om Matsentralen

  • Matsentralen Norge er et nettverk av matsentraler som kopler sammen overskuddsmat fra matbransjen med ideelle organisasjoner som hjelper vanskeligstilte
  • Ved å flytte overskuddsmat fra der det er for mye til der det er for lite, bidrar Matsentralen til et mer rettferdig og balansert matsystem hvor målet er at ingen mat går til spille og at ingen lider av sult
  • Matsentralen Norge er paraplyorganisasjonen for nettverket som består av ayv matsentraler fra nord til sør. 

Du kan lese mer om Matsentralen Norge på deres nettsider

Matsentralen 3_2800x2000_foto Stian Vasvik.jpg

Både Joker og Matsentralen gleder seg over det nye samarbeidet. Fra venstre: Markedssjef i Joker, Roy Hval, styreleder i Matsentralen, Cristiano Aubert, og kjededirektør i Joker, Kjetil Flåtrud.

Send oss dine tilbakemeldinger