Rydd i kjøleskapet og reduser matsvinnet

Her er svaret på hvilke matvarer som bør ligger hvor i kjøleskapet, og hvilke matvarer som bør oppbevares helt andre steder.

I snitt går hver 8. handlepose fra norske forbrukere rett i søpla og godt over halvparten av det totale matsvinnet her til lands skjer i hjemmet. I Matsvinneksperimentet har vi fulgt familien Oppegård Persson for å se hvordan vi kan hjelpe de å redusere sitt matsvinn. Du kan se filmen og lese mer om ekspermimentet her. 

I løpet av en måned reduserte familien sitt matsvinn med 39%. Dersom denne effekten vedvarer vil familien oppnå en besparelse på ca. 5000 kr i året.  Ett av tiltakene familien benyttet seg av for å redusere sitt matsvinn var Kjøleskapskartet. Det er utviklet av NorgesGruppen i samarbeid med Østfoldforskning og illustrerer hvor i kjøleskapet maten bør plasseres for å sikre best mulig holdbarhet. 

Last ned kjøleskapskartet her og se om du kan ta en opprydning i ditt kjøleskap!