Joker vil bare selge kjøttdeiger uten salt

Joker ønsker å gjøre det enklere for kundene å spise sunnere. Snart vil vi bare tilby kundene våre kjøttdeiger og andre deigprodukter uten salt.

- Vi jobber for å utfase saltet i kjøtt- og karbonadedeiger i våre butikker og ønsker å være en bidragsyter til at Joker-kundene spiser sunnere og får et sunnere kosthold, sier kjededirektør, Kjell Arne Bjerklund.


Nordmenn får i snitt i seg 10 gram salt per dag, over dobbelt så mye som anbefalt mengde. Det spises mye kjøttdeig i Norge, og dette alene bidrar til at saltforbruket er så høyt som det er.


- Kutter vi saltet i kjøttdeigen, fjerner vi en betydelig saltkilde. Dette er en enkel og effektiv måte å bidra til å redusere saltinntaket, sier Bjerklund om tiltaket, som er i tråd med NorgesGruppens helse- og ernæringsstrategi.

Frisk satsning

At Joker vil gjøre det enklere for kundene å spise sunnere vises også gjennom satsingen på frukt og grønt. Inne i butikk og i frukttorget, ikke minst utenfor Joker-butikkene, satses det aktivt på godt utvalg, gode eksponeringer, friske bær og ferskpressede juicer.

- Vi vil være en pådriver til at de som handler på Joker får inspirasjon til sunnere middager, sier Bjerklund.