Vi feirer pastadagen!

Enkelt, smakfullt og med uendelige variasjoner når det kommer til tilbehør. Denne uken står i pastaens tegn.

Den 25. oktober feires Den internasjonale pastadagen. Dagen ble innført av World Pasta Congress i 1995, med det formål å fremheve pastaen som et næringsrikt og allsidig produkt.

Opprinnelsen til pastaen er usikker, kanskje kommer den fra Kina. Det som er sikkert er at italierne spiser mest pasta i verden. Pasta er enkel mat som passer til det meste som bacon, kylling, fisk og skalldyr, alene eller bare tilsatt pesto. Nam nam!

Vi feirer pastadagen hele uken, og gir deg her noen gode oppskrifter med pasta.

Så nå er det bare å invitere til en deilig pastamiddag. Pasta basta!

Relatert innhold

Spagetti med grønnkålpesto

Grønnkål er en fantastisk grønnsak, som stortrives i vår norske natur. I en herlig grønn pesto blir den perfekt til hjemmelaget pasta. Servert med bakte tomater og fersk mozzarella blir dette skikkelig kosemat.

Pasta carbonara

Har du noen gang opplevd at et måltid smaker ekstra godt når man spiser det sammen med flere? Mat har mange funksjoner i tillegg til å gjøre oss mette. Å dele et måltid kan være sosialt, vise omtanke og omsorg eller være en del av vår kultur.

Pasta på norsk

Lyst til å prøve noe nytt? Hvorfor ikke prøve en ny pastasaus med røkelaks?

Kyllingkjøttboller med spagetti og spicy tomatsaus

En deilig pastarett slår aldri feil, her serverer vi den med en spicy tomatsaus.

Minestronesuppe

Få en smakebit av Italia med denne herlige minestronesuppen sammen med hjemmelaget pesto, og pasta.

Kremet pastalaks

Pasta med røklaks og deilig, kremet saus. Sunn, lun og munter mat. Middag man kan kose seg med!

Kylling med fersk pasta

Dette er en enkel og god pastarett med kylling som passer til både barn og vokse.

Pasta med pesto

En rett som er kjapp og enkel å lage når man er veldig sulten eller har dårlig tid.

Tagliatelle med kjøttpølse i kremet karrisaus

Pasta med kjøttpølse og en deilig kremet karrisaus er enkel hverdagsmat.

Pasta med reker og ruccola

Det finnes utallige oppskrifter på pasta med ”frutti di mare”, havets frukter. I denne varianten frister vi med reker, som er surret i hvitløk og chili, og serveres med ruccola.