Våre beste taco-oppskrifter

Laksetaco
Laksetaco
Digger du taco, men blir litt lei av den samme varianten hver uke? Her får du tips til nye varianter.

Vi elsker taco her til lands, noe som har ført til at retten nesten hver helg finner veien til en av tre nordmenns middagsbord.

Mange kan ikke tenke seg noe annet enn den klassiske tacovarianten, mens andre kanskje gjerne kunne tenke seg noe nytt en gang i blant. Når det gjelder tacotilbehøret er det store regionale forskjeller rundt om i landet. Nordlendinger vil gjerne ha mango til sin taco, i Midt-Norge mener de derimot at det er ananasen som løfter måltidet. Oslo-folk liker å eksperimentere med lime og chilli. 

Vi har med andre ord ulike preferanser, men kan alle enes om at taco er digg! Derfor har vi funnet frem våre beste taco-oppskrifter, les og last ned vårt tacooppskriftshefte her. Kanskje finner du en ny favoritt.  

Relatert innhold

Hjemmelagde tortillalefser fylt med kylling

Gjør litt ekstra ut av fredagstacoen! Hjemmelagde tortillalefser fylt med saftig kylling, guacamole og salsa laget fra bunnen av imponerer både familie og venner.

Laksetaco

Taco er blitt en fredags-tradisjon for flere, men hva med litt variasjon? Prøv laks i tacoen neste gang, det blir fort en ny favoritt!

Bifftaco

Hva med å lage en litt annerledes taco? Fredagstaco’n er nærmest å regne som en av Norges nasjonalretter. Bytter du ut kjøttdeigen og de ferdige krydderblandingene med strimlet biffkjøtt fra norsk storfe løfter du smaken og får en litt sunnere variant. Med følge av hjemmelaget guacamole og salsa i tortillaen er fredagskvelden reddet.

Enchilada med salsa, grønnsaker og bønner

Enchilada smaker kjempegodt selv uten kylling eller kjøtt. Stekt sopp, bønner og salat gir masse smak. Vil du ha enchiladaen ekstra sterk, topp med noen ringer syltet chili. Med ost og rømme på toppen har du et fullverdig måltid.

Tacograteng

Smaken av tacos vekker fredagsfølelsen, men dette er kjapp hverdagsmat for hele familien.

Tacolaks i form

Superlaks med purre og rød paprika innhyllet i en bløt sky av créme fraîche.

Tacokjøttboller med grønnsaksmos

Alle liker tacokjøttboller! Med potetmos og grønnsaker i ett blir dette en veldig rask middag!

Grillet Quesadilla

Quesedilla er en meksikansk rett og betyr hvetetortilla som er brettet, fylt og stekt. Hvorfor ikke putte den på grillen? Ypperlig som snacks utover sommerkvelden.

Tacomarinert ytrefilet

Alle elsker smaken av taco. Tacokrydder er et smakfullt krydder, som egner seg i flere matretter enn selve tacoretten. Hva med å marinere kjøtt i taco?

Taco med kylling

Server kyllingkjøttdeig med bønner, guacamole og salsa i sprø tacoskjell.

Fisk med chips og tacosmak

Oppskrift på en spennende variant av fiskegrateng med torsk eller sei, tacosaus og knasende gode nachochips.
Send oss dine tilbakemeldinger