Nyt jordbær i sommer!

Sommer=jordbærtid! Her har vi samlet et knippe oppskrifter med jordbær som du kan prøve denne sommeren. I tillegg til å nyte jordbærene i sin frie, naturlige form - selvsagt!

Omtrent ingenting smaker mer av sommer enn jordbær, eller hva? De røde bærene har dessuten så mange bruksområder at man aldri trenger å gå lei. De kan spises naturell, men er også kjempegode i både mat, drikke og desserter. Noen foretrekker sikkert å kombinere jordbærene med litt melk, fløte eller rømme og kanskje strø litt sukker på. Jordbær egner seg også godt til frysing, så om du kjøper en større mengde, kan du jo spare noe til mørkere tider? 

Sunn nytelse
Tenk at noe så godt kan være så sunt! Jordbær har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Jordbær er dessuten en kilde til folat som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, samt kostfiber som er gunstig for fordøyelsen. Så finn et strå, og tre det på...

Ha en "bærlig" sommer! 

Relatert innhold

Smoothie med jordbær, lime og kokos

Kokosmelk er fin å mikse sammen med jordbær og limesaft til en deilig sommerdrikk eller smoothie. Smaker friskt, men også søtt og godt.

Jordbærsalat med honningvinaigrette

Jordbær i salater er kjempegodt, og har du først forsøkt det, så vil du gjerne ha det igjen. Den deilige honningdressingen setter prikken over i-en.

Jordbær- og myntesmoothie

Sammen med duftende jordbær, setter frisk mynte en flott smak og farge på smoothien. Kjapt laget og så utrolig godt!

En jordbær- og pæredrøm

Jordbær, pære og isbiter blir til en frisk og deilig smoothie i sommervarmen.
Send oss dine tilbakemeldinger