Lag salat til middag

Det begynner å spire ute, la det gjenspeile seg på middagsbordet.

Det er deilig å invitere våren inn på middagsbordet ved å sette fristende salater på bordet. Salat trenger nemlig ikke kun å være tilbehør, det kan være en fullverdig middag i seg selv. 

Både kjøtt, fisk, bønner, kikerter og pasta kan utvikle en enkel grønn salat til å bli en deilig hovedrett. Ikke vær redd for å prøve ut nye smaker og kombinasjoner. Det er for eksempel masser av frukt som egner seg godt i salat. Sett farge på middagen med granateple, druer, eplebiter og bær.

Visste du for eksempel at tunfisk og vannmelon passer veldig godt sammen?

Har du lyst til å imponere litt ekstra kan du lage dressinger fra bunnen av, for eksempel aioli eller grønn pesto. Eller hva med å servere nybakt foccacia sammen med salaten? 

Flere oppskrifter finner du her.

Relatert innhold

Sprek grønn salat

Salat er supert når vi har det travelt og ønsker litt mat i en fei. I denne salaten skal alle ingrediensene være grønne, og den kan også serveres som tilbehør til både pølser, kylling og fisk.

Salat med poteter, brokkoli og dill

Dill er en gammel krydderurt som til alle tider har vært mye brukt. Her har vi den i en deilig salat sammen med poteter, vårløk og brokkoli.

Salat med spekeskinke og tropiske frukter

En rask, smakfull og delikat salat med tropiske frukter. Frisker opp på en varm sommerdag.

Salat med rødbeter og nøtter i honning

En enkel salat med rødbeter og nøtter i honning. Perfekt som alternativt tilbehør til julemat, kanskje spesielt til røkt og salt kjøtt.