Kos med mos

Potetmos er en perfekt kompanjong til både kjøtt, fisk og grønnsaker.

Det er få som ikke kan sette pris på en fløyelsmyk potetmos. Det er ikke vanskelig å lage potetmos fra bunnen av, oppskrift på det finner du her, men det er ikke alltid tiden strekker til.

Bruker du potetmos fra pose blir den ekstra god hvis du setter ditt eget preg ved å tilsette løk, erter, kapers, eller cheddar, og smaker til med krydder og urter.

For mange er nok potetmosen først og fremst det klassiske tilbehøret til pølsemiddagen, men den kan brukes til langt mer. Både kjøtt, fisk, fugl og grønnsaker gjør seg godt med den gulhvite mosen. Vi har samlet sammen noen enkle oppskrifter med potetmos som kan gi deg inspirasjon til raske og gode middager for hele familien. 

Relatert innhold

Brennende kjærlighet

Denne retten består av potetmos med revet ost og buljong, servert med stekt bacon og sopp. Stekte pølsebiter kan om ønskelig erstatte bacon. Raskt og enkelt.

Jegergryte med lam

Jeger i familien? Server jegergryte med lam. Dette er en rask rett å lage. Du kan godt bruke en basisgryte for eksempel jegergryte. Lykke til med jakten.

Pølse med luftig potetmos og hot chilisaus

Real sommermat som gir lykkehopp i hjertet.

Pølseform

Pølser er en anvendelig matvare og noe både barn og voksne er glad i. Her er en litt annerledes pølsemiddag som barna vil elske.