Kos med mos

Potetmos er en perfekt kompanjong til både kjøtt, fisk og grønnsaker.

Det er få som ikke kan sette pris på en fløyelsmyk potetmos. Det er ikke vanskelig å lage potetmos fra bunnen av, oppskrift på det finner du her, men det er ikke alltid tiden strekker til.

Bruker du potetmos fra pose blir den ekstra god hvis du setter ditt eget preg ved å tilsette løk, erter, kapers, eller cheddar, og smaker til med krydder og urter.

For mange er nok potetmosen først og fremst det klassiske tilbehøret til pølsemiddagen, men den kan brukes til langt mer. Både kjøtt, fisk, fugl og grønnsaker gjør seg godt med den gulhvite mosen. Vi har samlet sammen noen enkle oppskrifter med potetmos som kan gi deg inspirasjon til raske og gode middager for hele familien. 

Relatert innhold

Brennende kjærlighet

Denne retten består av potetmos med revet ost og buljong, servert med stekt bacon og sopp. Stekte pølsebiter kan om ønskelig erstatte bacon. Raskt og enkelt.

Pølse med luftig potetmos og hot chilisaus

Real sommermat som gir lykkehopp i hjertet.

Pølseform

Pølser er en anvendelig matvare og noe både barn og voksne er glad i. Her er en litt annerledes pølsemiddag som barna vil elske.

Potetmos med gulrot og appelsin

Dette er en mild - men smakfull potetmos med gulrot og appelsin som passer for alle, selv de minste. Et enkelt og raskt alternativ til kokte poteter.

Potetmos med sprøstekt potetskrell

Denne potetmosen byr på en ny og spennende vri på den vanlige potetmosen ved at potetskrellet blir sprøstekt sammen med løk og blandet inn i stappen til slutt. Rett og slett veldig originalt, samtidig som potetmosen er lett å lage.

Karrikoteletter med potet- og grønnsaksmos

Karrikoteletter er en gammel klassiker som fortjener å komme frem i dagens lys igjen. Lettvint og god hverdagsmiddag!