Kiwien er i sesong

Nå er våre butikker fulle av den syrlige, tropiske C-vitaminbomben.

Kiwien har sitt opphav i Kina og New Zealand, men frukten er svært populær over hele verden. Og det er kanskje ikke så rart, bare tanken på kiwi setter i gang spyttproduksjonen hos de fleste.

Passer ikke bare til søtt
Kiwiens syrlige smak, grønne farge og sorte frø gjør at frukten egner seg godt i desserter, som kakepynt og på fruktfat. Men du kan også bruke frukten som en del av middagen. Kutt opp kiwi i salaten, eller server kiwi til stekte kjøttretter. Skal du invitere venner over på ost og kjeks er kiwien en god følgesvenn, ikke bare gir den farge til ostefatet, men den syrlige smaken går godt sammen med fete oster. 

Les mer om kiwi på FRUKT.no.

Kvikk med kiwi
Liker du å drikke smoothies til frokost eller lunsj kan det være en god idé å mikse inn en kiwi. Frukten har nemlig et høyt innhold av C-vitamin som hjelper til med å styrke immunforsvaret – det er ikke dumt i en tid på året da mange hangler litt i vinterkulden. 

Flere smoothietips finner du her

Relatert innhold

Frisk frokostsalat

Frokostsalat med yoghurt og fersk frukt og grønnsaker som gir deg en frisk og sunn start på dagen!

Minipavlova med bær

Pavlova er en kake med bunn av marengs som er deilig og sprø utenpå og myk inni. I stedet for å lage en stor kake, kan du variere med å lage flere små porsjonspavlovaer. Fyll kaken med sesongens frukt og bær og server den like gjerne til kaffen som til dessert. Selvskreven til 17. mai og også til andre festdager.
Send oss dine tilbakemeldinger