Kiwien er i sesong

Nå er våre butikker fulle av den syrlige, tropiske C-vitaminbomben.

Kiwien har sitt opphav i Kina og New Zealand, men frukten er svært populær over hele verden. Og det er kanskje ikke så rart, bare tanken på kiwi setter i gang spyttproduksjonen hos de fleste.

Passer ikke bare til søtt
Kiwiens syrlige smak, grønne farge og sorte frø gjør at frukten egner seg godt i desserter, som kakepynt og på fruktfat. Men du kan også bruke frukten som en del av middagen. Kutt opp kiwi i salaten, eller server kiwi til stekte kjøttretter. Skal du invitere venner over på ost og kjeks er kiwien en god følgesvenn, ikke bare gir den farge til ostefatet, men den syrlige smaken går godt sammen med fete oster. 

Les mer om kiwi på FRUKT.no.

Kvikk med kiwi
Liker du å drikke smoothies til frokost eller lunsj kan det være en god idé å mikse inn en kiwi. Frukten har nemlig et høyt innhold av C-vitamin som hjelper til med å styrke immunforsvaret – det er ikke dumt i en tid på året da mange hangler litt i vinterkulden. 

Flere smoothietips finner du her

Relatert innhold

Vekk-med-forkjølelse-smoothie

En skikkelig bombe med c-vitaminer og andre antioksidanter som hjelper til å jage forkjølelsen ut av kroppen. Frisk ingefær er en god hjelper.

Fruktsalat

Fruktsalat smaker alltid friskt og godt etter et mektig måltid. Dessuten er det faktisk en sunn dessert. Server gjerne med litt is eller vaniljesaus, men da vil den selvfølgelig ikke bli så

Fruktsalat med lake

Fruktsalat er enkelt å lage, og kan varieres med andre frukter som for eksempel pære, mango og banan.

Kiwi-Trifle

Trifle er en dessert som har sitt opphav i England. Den kan varieres med hensyn til smak av bær og frukt, ferdig rullekake, sukkerbrød eller småkaker. Fra New Zealand, kiwiens hjemland, er det naturlig å bruke kiwifrukten.