Gode oppskrifter med kylling

Prøv en ny kyllingrett i dag – bare fantasien og smaksløkene setter grenser.

Kyllingkjøtt benyttes over hele verden, og smaksmulighetene er uendelige. Det deilige, saftige kjøttet er enkelt å tilberede, tåler mye krydder og kan brukes i mange forskjellige retter. Kyllingkjøtt er også sunt og godt for kroppen. 

Kylling er en gjenganger på middagsbordet, men det betyr ikke at du trenger å servere det samme hele tiden. Vi har samlet sammen 10 smakfulle oppskrifter med kylling som kan gi deg inspirasjon på kjøkkenet. 

Når det gjelder tilberedningen av kylling er det viktig at kjøttet hverken blir understekt eller overstekt. Opplysningskontoret for egg og kjøtt gir følgende tips til steking av kyllingfilet:  

  1. Kyllingfileten bør ligge i romtemperatur ca. 30 minutter for det skal stekes. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir før steking for finere stekeskorpe og dryss på salt og pepper eller annet krydder.
  2. Stek kyllingfileten i margarin i en middels varm panne.
  3. Stek i 2 minutter på hver side. Legg på lokk, skru platen ned et trinn, og etterstek i 6-8 minutter avhengig av tykkelsen på kyllingfileten.
  4. Lag eventuelt et snitt i kyllingfileten for å se om den er ferdig. De fleste foretrekker kyllingfilet gjennomstekt, uten at den er overstekt.

Relatert innhold

Send oss dine tilbakemeldinger