Gi hverdagen piff med biff

Noen ganger trenger man helgemat midt i uka.

For de fleste er nok biff en råvare som er forbundet med litt ekstra kos i helgen, men noen ganger trenger man en oppmuntring midt i uka også. 

Biffkjøtt er allsidig og kan serveres på mange ulike måter, eksprimenter med smaker, krydder og tilbehør. Det er ingen grunn til å gå seg fast i biff med bearnaisesaus og poteter. Hva med å prøve bifftaco, biff creole, biffsandwich eller asiatisk biff på grillspyd?

Biffmiddagen trenger heller ikke være usunn, kjøttet i seg selv er svært magert. Velger du indrefilet, ytrefilet eller mørbrad så inneholder de kun 2–4 % fett. Det er heller ikke så viktig om biffen stekes i litt mye fett, bare du ikke bruker steikesjyen. Kjøtt trekker ikke til seg fett under steking, og det lille som ligger igjen rundt biffen er knapt nok målbart, skriver Matprat på sine sider.

Frykter du tilberednigen av biffen kan du få gode tips her. Det er slettes ikke vanskelig å unngå en tørr biff når du har lært deg triksene. Hvis du vil gi biffen litt ekstra smak finner du tips til gode marinader her

Relatert innhold