Enkle middager med nedsatte varer

Denne sommeren har Throw No More reist på besøk til flere Joker-butikker fra sør til nord i landet og laget god mat av de nedsatte varene i appen.

Det er enkelt å laste ned Throw No More-appen fra Google Play eller AppStore, og da får du opp alle de nedsatte varene Joker-butikker i nærheten av deg har til salgs. Varene er satt ned i pris på grunn av at de nærmer seg utløpsdato, men det betyr ikke at de ikke er like gode.

Last ned appen i dag og spar både penger og miljøet! Under finner du gode, enkle sommeroppskrifter som er laget med nedsatte varer fra appen. 

Grillmat med 3 ulike salsaer

Vi brukte grillpølser og baconpølser med ost, karbonader, svin grillribbe, samt burgerbrød og pølsebrød, men her bruker du akkurat den grillmaten du liker eller får tak i.

Du trenger:IMG_20200722_154806.jpg

Maissalsa
4 maiskolber
1 bunt vårløk
1 chili
1 lime
Olivenolje
Salt og pepper

Ananassalsa
1 ananas
1 rødløk
1 chili
1 lime
Koriander
Olivenolje
Salt og pepper

Tomatsalsa
6 tomater
2 søte paprikaer
1 rødløk
1 chili
2 hvitløksfedd
Basilikum
1 lime
Olivenolje
Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Lag maissalsen ved å grille maiskolbene og kutte av maisen fra kolben.
  2. Bland maisen med kuttet vårløk, finhakket chili og saften av en lime.
  3. Dryss over litt olivenolje og smak til med salt og pepper. Gjerne også med koriander, persille eller andre urter.
  4. Til ananassalsaen kutter du ananas i ca. 1 cm skiver og griller de på høy varme til de har fått litt farge.
  5. Kutt bort skallet og kjernen, og hakk ananasen i små biter. Bland sammen med finkuttet rødløk, chili, saften av en lime og koriander.
  6. Dryss over olivenolje, salt og pepper.
  7. Tomatsalsaen lager du ved å dele paprikaene i to og ta ut kjernen. Legg de på grillen et par minutter.
  8. Kutt opp tomatene og den grillede paprika i små biter og tilsett finkuttet rødløk, chili, hvitløk og basilikum. Dryss over saften av en lime og litt olivenolje, og smak til med salt og pepper.
  9. Grill pølser og eventuelt annen grillmat.
  10. Server med valgfri digg salsa, eller alle tre!

Grønnsaker på grillen, med kjøtt eller fisk.


Vi brukte laksefileter, lofotburgere og baconburgere, men du velger det du liker og får tak i.

Du trenger:IMG_20200721_140218.jpg

Grillede grønnsaker
2 paprika
2 squash
1 purre
5 nektariner
Olivenolje
Salt og pepper
Sitron

Tzatziki
3 dl gresk yogurt
1 agurk
2 hvitløksfedd
0,5 ts salt
0.5 ts pepper
Koriander eller persille

Fremgangsmåte

  1. Lag de grillede grønnsakene ved å kutte paprika i to, squash i ca. 1 cm tykke skiver på langs og purren i to på langs. Skyll purren for å få ut evt. sand.
  2. Kutt nektarinene i to og fjern stenen.
  3. Pensle alle grønnsakene og nektarinen med olivenolje, strø over salt og pepper. Legg de på grillen og snu de underveis, slik at alle får godt med farge.
  4. Kutt opp grønnsakene og server de som en salat med litt presset sitron over.
  5. Tzatziki lager du ved å rive en agurk med rivjern og presse ut en del av vannet. Bland inn agurken i yogurten og tilsett hakket eller revet hvitløk, salt, pepper og koriander eller persille etter eget ønske.
  6. Ha salt, pepper og sitronskiver over laksen. Stek den i form på grillen, sammen med fiskeburgere og baconburgere. Eller annen grillmat du finner i Throw No More-appen.
  7. Server laks, fiskeburgere og baconburgere eller annen grillmat med salat og tzatziki. 


Grillmat med blomkålsalat

Bruk marinert ytrefilet av svin - sommervibber spareribs, eller det du vil ha av grillmat. Vi brukte også ferdige potetbåter med parmesan.

Du trenger:IMG_20200722_144856.jpg

Blomkålsalat
2 poser ferdig salatblanding
1 blomkål
2 ts timian
2 ts oregano
Salt og pepper
Olivenolje
1 paprika
1 glass soltørkede tomater, med litt av oljen

Habanero salsa
4stk Habanero Chili
1 neve basilikum
½ ts salt
Olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Varm opp grillen. Stek ytrefileten først på direkte varme, slik at den får en stekeskorpe på alle sider. Ha den så over i en ildfast form eller aluminiumsform og stek videre. Spareribsen stekes i form, ca. 10 minutter på hver side. Før du har over bbq-sausen og lar den steke videre et par minutter på hver side. Les på pakningen.
  2. Potetbåtene setter rett på grillen i formen, men husk å ta av plasten. Rør om av og til, og ha parmesanen over etter ca. 15 minutter.
  3. Kutt opp blomkålen i ca. 1 cm tykke skiver eller biter. Pensle med olivenolje og dryss over timian, oregano, salt og pepper. Husk bladene og stilken, de er minst like gode som resten! Stek blomkålen enten i ovnen på 180°C i 20 minutter. Eller på grillen i eller uten form. Bladene trenger kortere tid, ta de ut underveis så de ikke blir brent. 
  4. Kutt opp paprika og soltørkede tomater og bland det inn i salaten. Dryss over litt av oljen fra de hakkede tomatene, den er god. Bland inn blomkålen når den er ferdig.
  5. Lag habanero chilisalsa ved å grille chiliene hele, til de blir litt sorte. Finhakk chilien og basilikum, bland inn salt og godt med olje.
  6. Server kjøtt med salat, potetbåter og salsa for de som tør. 


Grillmat med potetsalat og gresk salat

Vi brukte chilimarinert ytrefilet av svin, fiskeburgere og pølser, men bruk det du vil ha av grillmat.

Du trenger:IMG_20200721_140238.jpg

Potetsalat
15 poteter
1 rødløk
2 epler
1 boks creme fraiche
1 dl majones
1 bunt vårløk
1 bunt kruspersille
1 sitron
Olivenolje
Salt og pepper

Gresk salat
2 poser ferdig salatblanding
1 pakke cherrytomater
1 rødløk
1 agurk
1 glass fetaost

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage potetsalat. Kok poteter, skrell de om du vil. Kutt de opp i store biter.
  2. Finhakk rødløk, og skrell og kutt eplene i små terninger.
  3. Bland poteter, løk og epler sammen. Vend inn creme fraiche, majones, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper
  4. Hakk persille og kutt vårløk i skiver, vend inn. Dryss over mer persille, vårløk, olivenolje, salt og pepper på toppen.
  5. Lag en enkel gresk salat ved å kutte tomater i båter, rødløk i tynne skiver og agurk i terninger. Bland alt sammen med salaten og tilsett et glass med fetaost, også oljen.
  6. Stek ytrefileten først på direkte varme, slik at den får en stekeskorpe på alle sider. Ha den så over i en ildfast form eller aluminiumsform og stek videre. Burgerne og pølsene griller du rett på grillen.
  7. Server grillmaten med potetsalat og gresk salat. Spis gjerne pølsene og burgerne med lomper eller brød, om du vil. 


Grillspyd med sommersalat

Marinert storfekjøtt ytrefilet, 500 g kyllingfilet, eller det du vil ha av kjøtt, fisk eller plantebasert.

Du trenger:received_202094694525816.jpeg

Grønnsaker til grillspyd
3 Paprika
250 g sjampinjong
1 squash
1 aubergine
1 pose sjalottløk
1 sitron
2 ts timian
2 ts oregano
Salt og pepper
Olivenolje

Sommersalat
2 hjertesalat
1 pakke jordbær
1 agurk
1 mango
2 avokadoer
1 rødløk
1 chili
1 pakke bladpersille eller koriander
1 lime
Salt og pepper
Olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Kutt kylling og storfe i store terninger. Bruk gjerne fisk, eller kun sopp og grønnsaker.
  2. Sett smak på kyllingen ved å marinere den med saften av en sitron, olivenolje, timian, oregano (eller annet krydder), salt og pepper.
  3. Kutt opp grønnsakene og soppen i store biter. Dryss over litt olje, salt og pepper på soppen, squash og aubergine.
  4. Lag grillspyd med det du liker av grønnsaker og kjøtt. Stek de direkte på grillen og snu underveis.
  5. Lag salaten ved å rive opp hjertesalat, eller annen salat. 
  6. Kutt jordbærene i skiver, og agurk, mango og avokado i biter. Kutt eventuelt bort det som er dårlig og bruk resten.
  7. Finhakk, rødløk, chili og persille. Bland alt inn i salaten.
  8. Smak til med lime, salt og pepper og dryss over litt olivenolje.
  9. Server grillspyd med salat, ha eventuelt poteter eller ris ved siden av om du vil.
Send oss dine tilbakemeldinger