Sett spekemat på bordet i sommer

Salt, søtt og sosialt. Spekemat er perfekt til både hverdag og fest.

Sommer og sol gjør ofte sitt til at kroppen får lyst på litt salt mat. Da er spekemat en sikker vinner. Ettersom mye av maten serveres kald trenger du heller ikke ha kjøkkentjeneste over varme gryter mens sola skinner. Med andre ord – et perfekt sommermåltid! 

Et klassisk spekematbord består gjerne av et utvalg pølser og skinker, eggerøre, potetsalat, rømme, flatbrød, jordbær og melon. Har du lyst kan du også servere rømmegrøt.

Ønsker du å utvide menyen kan du supplere med en grønn salat, hjemmebakte rundstykker og Waldorfsalat

Dette er festmat som du kan servere i sommerselskap, men familien kan også nyte en nedskalert versjon på en helt vanlig hverdag. 

Relatert innhold

Sommerstuing

Nydelig tilbehør til røkt kjøtt eller fisk, f.eks. stekte kjøttpølser, sommerkoteletter, spekemat eller røkt makrell. I stedet for blomkål, kan sesongens grønnsaker brukes.

Agurksalat

En frisk salat med smak av sommer. Perfekt tilbehør til grillmat og spekemat.

Aspargessalat

Asparges er sommermat, og sammen med andre grønnsaker og en vinaigrettedressing blir dette perfekt tilbehør til f.eks. grillmat eller spekemat.

Blomkålsalat

Her er sjansen til å prøve noe nytt. Ny fin blomkål i en sennepsdressing krydrer absolutt måltidet. Kan brukes til tapas eller småretter med spekemat.

Waldorfsalat

Waldorfsalat er det naturlige tilbehør til kalkun til jul eller nyttår eller på julens koldtbord. Men du kan også servere den f.eks. til stekt kyllingfilet eller til røkte kjøttretter.

Baguetter

Fine baguetter er en fransk spesialitet. Baguette betyr pinne på fransk, og er et hvitt langt brød med sprø skorpe og myk, luftig kromme. Bruk det lyse brødet som middagsbrød med smør eller god olje, eller fyll brødet med salat og ulike påleggsvarianter.
Send oss dine tilbakemeldinger