Våre beste juledesserter

Perfekte punktum for deilige julemiddager.

Juledesserter er ikke nødvendigvis det sunneste du kan servere, men heldigvis er det lov å spise noen ekstra kalorier i jula. Frisk opp med frukt og bær så får du sneket inn noen vitaminer og friskere smaker. 

Det er ekstra koselig å servere desserter i jula ettersom man da kanskje har hatt bedre tid til å forberede både gjennomføring og presentasjon. Bruk ditt fineste servise og puss sølvtøyet hvis du har det. Det ser lekkert ut og man spiser som kjent også litt med øynene. 

Vi har funnet frem oppskrifter som kan inspirere deg til deilige avslutninger på julemåltider. Kanskje finner du en ny favoritt! 

Relatert innhold

Risengrynssuppe

For noen er risengrynssuppe en selvfølge i julen. Suppen serveres ofte til ribbe, lutefisk eller pinnekjøtt, eller som dessert etter julemiddagen.

Freakshake

Milkshake er kjapt og godt når du kjenner søtsuget komme snikende. Her får du oppskriften på en milkshake med masse deilig sjokolade, karamell, nøtter og krem.

Mini pavlova med multer

Pavlova er en klassiker! Her har vi lagd kaken i små porsjonsmarengser, slik at den kan serveres som en deilig dessert. Sprø bunn, fløyelsmyk eggekrem, toppet med skogens gull - multer. Rett og slett nydelig!

Kryddercupcakes med kremosttopping

Kryddermuffins med smak av jul! Med deilig kremosttopping får du flotte julecupcakes som passer fint å servere sammen med andre småkaker i adventstid og romjul.

Multekrem

Dette er en av de gode, gamle dessertene. Deilige multer sammen med myk, pisket krem, og gjerne servert med en krumkake, andre julekaker eller kjeks - multekrem går aldri av moten.

Daim–iskake

Her får du en enkel oppskrift på en herlig iskake med hakket Daim og nøttebunn. Dette blir en favoritt hos både store og små!

Krumkaker

Deilige krumkaker er ikke langt unna med denne oppskriften, bestående av kun fire ingredienser, som du antakeligvis allerede har i kjøkkenskapet.

Non stop–krem

Hva med en fyldig sjokoladebasert krem til kakene? Prøv deg på denne gode og noe utradisjonelle vrien på krumkakene.

Bløtkake à la tilslørte bondepiker

Avslutt julemiddagen med en majestetisk bløtkake med søt krem, syrlig plomme-kompott og knuste pepperkaker.

Krydderkokte pærer med friske bær og is

Krydderlake av vaniljestang, stjerneanis og kanelstang smaker kjempegodt sammen med pærer. Men denne krydderlaken kan også brukes til andre typer frukt.