Jul og tradisjoner

Nå er julen her igjen og det bugner av julevarer i våre butikker. Julekaker, knask og godt hører med når man inviterer til hyggelige sammenkomster med familie og venner.

Adventstiden markerer ventetiden frem mot jul. Dette er en fin tid fylt av duften av julebakst, nyvasket hus, røkelse og julekaker. Pynt huset med levende lys og juledekorasjoner, og la forventningsfulle barn ta del i juletradisjonene.

Advent kommer av det latinske ordet adventus Redemptoris eller adventus Domini og betyr «Frelserens ankomst» eller «Herrens ankomst».

Tradisjoner
Julenisse, juletre, julebukk, adventskalender og julebaking. Det er mange tradisjoner som vi tar igjen år etter år og det er like hyggelig hver gang. Det er mange av tradisjonene som egner seg å gjøre sammen med familie og venner, som baking av julekaker og juleverksted hvor man kan lage hjemmelagede julegaver eller julepynt. Hvorfor ikke invitere til et hyggelig lag nå i førjulstiden? Bruk fantasien og skap dine egne juletradisjoner.

Julemat
Det er ulike tradisjoner i Norge for hvilke matretter man forbinder med julen: Pinnekjøtt, ribbe, torsk, lutefisk og kalkun er kanskje noen av de mest kjente. Tilbehøret til de ulike rettene kan variere alt etter hvor du er oppvokst eller hva man foretrekker. Julekaker og julegodt er også viktige ingredienser i julen. Disse kan man både kjøpe eller lage, alt etter lyst og anledning. Vi har samlet de mest tradisjonelle oppskriftene her hos oss.

En riktig god jul fra oss i Joker!

Relatert innhold

Tid for julebrunsj

Tid for julebrunsj

Dekk bordet med fristende småretter og nyt en langt og hyggelig måltid sammen i julen.

Her finner du inspirasjon til retter du kan fylle bordet med
Julebakst i førjulstiden!

Julebakst i førjulstiden!

Endelig er det tid for julebakst! Baking er en hyggelig førjulsaktivitet som hele familien kan delta i.

Her finner du våre beste oppskrifter
Send oss dine tilbakemeldinger