Verdens eggdag 11. oktober

Hvert år feires «Verdens eggdag» den andre fredagen i oktober. Egget har faktisk sin egen internasjonale organisasjon: The International Egg Commission!

Det er ikke uten grunn at egget kan kalles en unik matvare. Det er lett tilgjengelig, spises over hele verden, og oppbevares i sin naturlige emballasje, nemlig i eggeskallet. Egget blir gjerne kalt «naturens egen vitaminpille», fordi det inneholder en lang rekke med nyttige næringstoffer som kroppen trenger. Dessuten har det suverene egenskaper som vi drar nytte av i matlagingen.

Litt fakta om det suverene egget

  • Et egg inneholder mellom 55 og 90 kilokalorier (varierer etter størrelsen på egget)
  • Egg gir deg større eller mindre doser av alle næringsstoffene kroppen trenger for vekst og vedlikehold, bortsett fra vitamin C
  • Egg er naturlig rikt på protein, vitamin D, E, B2 , B12 , folsyre og selen. Egg er i tillegg en naturlig kilde til vitamin A og jern.

Faktisk spiser nordmenn gjennomsnittlig et halvt egg per dag, og eggforbruket har økt her til lands de siste årene. Hvorfor ikke lage en spennende omelett eller pai i anledning «Verdens eggdag»?

Relatert innhold

Eggepanne med stekte poteter

En eggepanne kan fylles med det du måtte ha for hånden – ost og skinke, grønnsaker eller middagsrester. Denne varianten er med råstekte poteter og bacon.

Ost og løkpai

Pai er alltid vellykket servering, og gjerne i følge med salat. Se forresten hvor dekorativt det er med snackpaprika i ringer på paien.

Tomatsuppe med kokt egg

Hva er suppefavoritten i Norge? Kan det være tomatsuppe, mon tro? Uansett – enten du lager suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi!

Ekte eggekrem (vaniljekrem)

Ekte eggekrem er fløyelsmyk og ekstra fyldig og god på smak. Server ekte eggekrem til dessert i følge med frisk frukt eller bær.
Send oss dine tilbakemeldinger