Nyt et herlig rekemåltid

Reker er sommermat! Her får du tips og oppskrifter med reker. Og visste du at du finner nydelige Fiskemannen-reker i din Joker-butikk?

For mange hører reker sommeren til. Nyt dem gjerne naturell, med skjærgårdsloff, sitron, dill og majones. Enkelt, kjapt og godt! Prøv også med Fiskemannen Lodderogn og avocado til. Reker egner seg dessuten ypperlig i en rekke oppskrifter, med ulike typer smaker. Se våre forslag her.

Tining av reker

Helst bør rekene ut av fryseren dagen før du skal spise dem, slik at de kan tine i kjøleskapet over natten (12-24 timer, alt etter hvordan de er pakket og hvor kaldt de har ligget.) Pakker du rekene så flatt som mulig tiner de raskere. Har du plass til å tine dem på rist vil vannet dessuten renne av med én gang, og rekene trenger ikke å tørke. Sjekk rekene 15-30 minutter før servering, og dersom det er nødvendig – spre dem utover husholdningspapir.

Fikk du plutselig lyst på reker allerede i dag? Eller glemte du å ta dem ut i går? Legg dem utover kjøkkenbenken eller en stekeplate, på avispapir eller annet papir som ikke går i oppløsning. De tiner på 45-90 minutter, avhengig av størrelsen på rekene og temperaturen der rekene tines. De bør serveres med én gang de er tint.

Haster det enda mer? Tin rekene i en bolle under rennende, kaldt vann. Etter 15-20 minutter er de tint. Ikke la dem ligge lenger enn nødvendig.

Kilder: dagbladet.no.

Relatert innhold

Potet- og purresuppe med reker

Dette er oppskriften på en god og mettende suppe. Suppen er enkel å lage og har få ingredienser. Alt du trenger ved siden av er grovt brød.

Rekecocktail

Rekecocktail er en klassiker som finnes i mange varianter. Og nå kommer den med nye variasjoner.