Grøtdagen 23. oktober

23. oktober feirer vi grøtdagen her i Norge, og det er god grunn til å sette grøt på middagsmenyen.

Lag en god bolle med grøt til middag! 

Grøt er både sunt og godt, og lager du en grov variant av grøt, kan du spise den med god samvittighet! Grøt gir god metthetsfølelse, og bidrar med protein, fiber og lite fett.

Nyt en rykende varm bolle med grøt - godt for både store og små! Oppskrifter finner du her på siden. God grøtdag!

Relatert innhold

Fortånnagraut fra Orkdal

Fortennagraut, fortinnagraut eller onnegraut var andre navn på samme grøt. Det var en grøt som ble servert i to lag, byggmelsgrøt under, og over det et lag fra rømmegrøt, gjerne drysset med sukker og kanel.

Havregrøt med frukt og bær

Her er en grunnoppskrift på havregrøt som du kan sette ditt eget preg på ut fra hva du liker. F.eks. solsikkekjerner, banan i skiver, bringebær, blåbær eller annen frukt og bær. En super start på dagen, fordi havre inneholder mye fiber som holder deg mett lenge.