Epledagen 17. oktober

17. oktober feires hvert år Den Norske Epledagen. Ta del i feiringen og lag en herlig eplerett!

Epler er godt som mellommåltid, og passer ypperlig som ingrediens i dessert eller andre matretter. De er dessuten proppfulle av fiber, antioksidanter og andre viktige næringsstoffer, så det er ingen grunn til å la være å hive innpå med epler!

Smarte epletips:

  • Når du kutter opp epler, legg eplebåtene i litt sitronvann, så blir de ikke mørke i fruktkjøttet.
  • Kutter du opp eplene til barna dine, spiser de dobbelt så mye. Epledeler får du kjøpt ved de norske eplene i butikken.
  • Epledipp? Bruk vaniljeyoghurt og en god dose kanel.
  • Kutt opp et eple, strø på kanel og sukker og sett det i mikroen i 1 minutt.
  • Har du prøvd eplepannekaker? Bland eplebiter i pannekakerøra og stek.
  • Bakte epler smaker godt med nøtter, rosiner og litt vaniljesaus.
  • Salaten blir ekstra god når du blander litt eplebiter i den. Ha eplene i like før servering, så de ikke blir brune.
  • Det sies at råsaft fra eple som hudvann frisker opp og gir huden en fin glød.

Tipsene er hentet fra frukt.no 

Relatert innhold

Eplefristelse

Eplebiter med brunt sukker og havregryn i ovn smaker utmerket til dessert sammen med vaniljeis eller pisket kremfløte.

Eplefryd-smoothie

En deilig og forfriskende smoothie med revet eple, banan og tilsmakt med saft fra lime. Om du ønsker, kan du lage isbitene av eplejuice.