Den Norske Epledagen

17. oktober feires hvert år Den Norske Epledagen. Ta del i feiringen og lag en herlig eplerett!

Epler er godt som mellommåltid, og passer ypperlig som ingrediens i dessert eller andre matretter. De er dessuten proppfulle av fiber, antioksidanter og andre viktige næringsstoffer, så det er ingen grunn til å la være å hive innpå med epler!

Smarte epletips:

  • Når du kutter opp epler, legg eplebåtene i litt sitronvann, så blir de ikke mørke i fruktkjøttet.
  • Kutter du opp eplene til barna dine, spiser de dobbelt så mye. Epledeler får du kjøpt ved de norske eplene i butikken.
  • Epledipp? Bruk vaniljeyoghurt og en god dose kanel.
  • Kutt opp et eple, strø på kanel og sukker og sett det i mikroen i 1 minutt.
  • Har du prøvd eplepannekaker? Bland eplebiter i pannekakerøra og stek.
  • Bakte epler smaker godt med nøtter, rosiner og litt vaniljesaus.
  • Salaten blir ekstra god når du blander litt eplebiter i den. Ha eplene i like før servering, så de ikke blir brune.
  • Det sies at råsaft fra eple som hudvann frisker opp og gir huden en fin glød.

Tipsene er hentet fra frukt.no 

Relatert innhold

Eplemos

Hjemmelaget eplemos er raskt og enkelt å lage og fryse ned til siden. Bruk den som kakefyll og til tilslørte bondepiker, og i tillegg er den en vinner på brødskiva.

Eplemuffins

Muffins med epler eller annen frukt blir saftige og litt tunge og har herlig frisk smak. De bør spises nystekte, men kan fryses til siden.

Bestemors eplekake

En sikker vinner. Enkel å lage og klar til å settes inn i ovnen i løpet av en halv time.

Eplekake med vaniljesaus

Hva er vel bedre enn en lun eplekake til dessert? Server gjerne med vaniljesaus.

Eplefristelse

Eplebiter med brunt sukker og havregryn i ovn smaker utmerket til dessert sammen med vaniljeis eller pisket kremfløte.

Eplepannekake med kanel

Lag en stor ovnspannekake med epler og rosiner. Dryss over sukker og kanel før servering. Server gjerne med iskrem ved siden av.