Endelig høst!

Nå er naturen full av ferske råvarer du kan benytte deg av.

Det er sesong for norske blåbær, tyttebær, sopp og rotgrønnsaker. I tillegg finner du deilig lam i våre butikker. Høsten er en fin tid for å samle familie og venner til et godt måltid. Benytt deg av sesongens fristelser og skap et godt måltid. Hva med reinsdyrstek med tyttebærsaus eller jegergryte med lam? Det finnes ingen begrensninger for hva du kan lage. Bruk fantasien og sett sammen høstens råvarer. Her har vi samlet noen av våre favoritter. 

 

Relatert innhold

Jegerkål - fårikål med viltpreg

Fårikål med vri? Einebær i fårikålen gir en annerledes smak enn den tradisjonelle fårikålen. En forsmak på jaktsesongen?

Jegergryte med lam

Jeger i familien? Server jegergryte med lam. Dette er en rask rett å lage. Du kan godt bruke en basisgryte for eksempel jegergryte. Lykke til med jakten.

Reinsdyrstek med tyttebærsaus

Reinsdyrstek er ikke bare eksklusiv mat, men også eksotisk og mager mat. Reinsdyr oppholder seg på gode beiter i frisk luft og har masse plass til å boltre seg på. Dette er med på å bedre smaken. Som det meste annet viltkjøtt er reinsdyrsteken såpass mager at den trenger en skikkelig saus som også gjerne kan smake av fjell eller vidde. Tyttebærsaus føles helt riktig til reinsdyrstek.

Blåbærmuffins med kefir

Blåbær er både sunt, godt og fulle av antioksidanter. Ha alltid noen frosne blåbær i fryseren. Herlig i muffins og andre kaker.

Sopp- og fløtesaus

Kombinasjonen sopp og fløte er aldri feil! Er du heldig har du ”vill” sopp fra høsten i fryseren. Hvis ikke, får du en helt utmerket saus av sopp fra butikken også. Velg en blanding av ulike soppsorter om du har mulighet. Sausen smaker nydelig til all slags kjøtt – fra viltkjøtt til kylling.

Lammegryte

Denne gryten har god og fyldig smak. Best smak blir det hvis du bruker kjøtt med ben. Hvis du ønsker benfritt kjøtt kan du bruke benkniven eller filetkniven og renskjære kjøtt fra bog eller stek og skjære det i store terninger.