6 nye vrier på poteten

Poteten kan brukes til alt sies det og det er ikke så langt fra sannheten.

Helt siden poteten kom til Norge på midten av 1700-tallet har den vært en essensiell del av nordmenns kosthold, og poteten er ikke bare godt likt her – faktisk er den en av verdens viktigste matvarer med en produksjon på 300 millioner tonn i året, skriver FRUKT.no.

Poteten er hardfør og dyrkes i hele landet vårt, derfor er det ikke rart at den ofte dukker opp på middagsbord i det ganske land. Men ettersom vi spiser potet ofte kan kanskje lysten til å prøve noe nytt melde seg. 

Heldigvis er poteten svært brukervennelig, ikke bare er den lett å smaksette og passer til det meste, den kan også tilberedes på mange forskjellige måter. Enten du er best glad i stekte, moste eller kokte poteter håper vi at vi kan gi deg litt ny potetinspirasjon med disse oppskriftene. 

Relatert innhold

Potetlapper

Potetlapper er kjempeenkle å lage, og kan brukes til veldig mye. Til frokost, lunsj, middag, som kake, niste og nattmat. Og på lappen kan man ha akkurat det man måtte like av pålegg.

Potet-tortilla (spansk-omelett)

Har du spist tapas i Spania, har du garantert fått servert «tortilla de patatas», denne enkle potetomeletten er en av de mest populære tapasrettene. Så enkelt, og så godt.
Send oss dine tilbakemeldinger