5 grunner til å spise epler

bama.no
«Et eple om dagen gjør godt for magen» sier ordtaket, og det er det mye sant i.

Vi har samlet noen av våre epleoppskrifter så du lettere kan finne oppskrifter der du bruker eple som ingrediens. Hva med kyllingfilet med eplesaus eller epler i wok, eller klassikeren tilslørte bondepiker til dessert?

Har du ikke fått i deg dagens epledose? Vi gir deg fem grunner til hvorfor du bør spise epler:

  1. Det er faktisk godt for magen
    Epler inneholder mye kostfiber som gjør godt for fordøyelsen
  2. Det er lett å spise i farta
    Ta med deg et eple i hånda på vei ut døra. Det er ingen grunn til å skrelle det først, mesteparten av C-vitaminene sitter nemlig rett under skallet
  3. Det har lang holdbarhet
    Du trenger ikke være redd for at du handler inn for mye epler, oppbevarer du dem i kjøleskapet kan de holde seg i ukesvis
  4. Det gir god ånde
    Har du ikke tyggis for hånden kan et eple gjøre samme susen, selv hvitløksånden må vike hvis du knasker i deg et friskt eple
  5. Det er fryktelig godt
    Det finnes mange tusen eplesorter så det skal noe til å ikke finne en du liker

Samt noen smarte tips for oppbevaring/kutting av epler:

  • Når du kutter opp epler, legg eplebåtene i litt sitronvann, så blir de ikke mørke i fruktkjøttet.
  • Kutter du opp eplene til barna dine, spiser de dobbelt så mye.
    Epledeler får du kjøpt i butikken.
  • Epledipp? Bruk vaniljeyoghurt og en god dose kanel.
  • Kutt opp et eple, strø på kanel og sukker og sett det i mikroen i 1 minutt.
  • Har du prøvd eplepannekaker? Bland eplebiter i pannekakerøra og stek.
  • Bakte epler smaker godt med nøtter, rosiner og litt vaniljesaus.
  • Salaten blir ekstra god når du blander litt eplebiter i den. Ha eplene i like før servering, så de ikke blir brune.
  • Det sies at råsaft fra eple som hudvann frisker opp og gir huden en fin glød.

Tipsene er hentet fra frukt.no 

Relatert innhold

Send oss dine tilbakemeldinger