Fristende og fargerike fiskemiddager

Setter du en av disse rettene på bordet blir kanskje til og med fiskeskeptikeren overbevist.

Det er mange helsefordeler ved å spise fisk, men det er ikke bare sunt – det er godt! Hvis du har noen hjemme som ikke er overbegeistret for fisk kan det ha mye med tilberedning og smaksetting.

Det er viktig at man ikke varmebehandler fisken for lenge, da blir den fort tørr og smakløs. Mange fisketyper tåler i tillegg mye smak og du skal derfor ikke være redd for å krydre fisken. Smak deg frem med urter, hvitløk, chilli og soyasaus.

Er du usikker på tilberedning av fisk finner du mange gode tips hos Godfisk.

Fisk egner seg også utmerket på grillen så ikke vær redd for å bytte ut pølser og burgere med laksefilet og sjømat. 

Vi har samlet sammen noen fargerike oppskrifter som kan gjøre fiskemiddagen morsommere, det er med andre ord bare å nyte havets fristelser denne sommeren.

Relatert innhold

Torsk på risotto

Risotto er en rett gjestene venter på, altså ikke en type mat som venter på gjesten...

Sashimilaks

Laks for smaksløker! Smaken av Asia med norsk laks og ingefær. Smaken av lodderogn, chili og nytelse med spisepinner i hånden.

Bacalao

ette er oppskriften på tomatbasert bacalaogryte på norsk vis. Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder.

Ovnsbakt sweet chili laks

Laks passer med sterke smaker. I denne enkle og raske oppskriften ovnsbaker du den med sweet chilisaus. Resultatet blir en spenstig hverdagsmiddag.

Mangosalsa og grillet laks

Salsa av mango smaker utrolig godt sammen med laks, og den lager du lett selv. Legg et lag over fisken før den legges på grillen, og du har en rett du kan imponere dine gjester med.

Havets skattkiste på grill

Denne oppskriften passer perfekt for både store og små. Her kan man selv velge fisk, grønnsaker og saus til sin skattkiste. Det er bare fantasien som setter grensene.