10 oppskrifter med kylling

Prøv en ny kyllingrett i dag – bare fantasien og smaksløkene setter grenser.

Kyllingkjøtt benyttes over hele verden, og smaksmulighetene er uendelige. Det deilige, saftige kjøttet er enkelt å tilberede, tåler mye krydder og kan brukes i mange forskjellige retter. Kyllingkjøtt er også sunt og godt for kroppen. 

Kylling er en gjenganger på middagsbordet, men det betyr ikke at du trenger å servere det samme hele tiden. Vi har samlet sammen 10 smakfulle oppskrifter med kylling som kan gi deg inspirasjon på kjøkkenet. 

Når det gjelder tilberedningen av kylling er det viktig at kjøttet hverken blir understekt eller overstekt. Opplysningskontoret for egg og kjøtt gir følgende tips til steking av kyllingfilet:  

  1. Kyllingfileten bør ligge i romtemperatur ca. 30 minutter for det skal stekes. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir før steking for finere stekeskorpe og dryss på salt og pepper eller annet krydder.
  2. Stek kyllingfileten i margarin i en middels varm panne.
  3. Stek i 2 minutter på hver side. Legg på lokk, skru platen ned et trinn, og etterstek i 6-8 minutter avhengig av tykkelsen på kyllingfileten.
  4. Lag eventuelt et snitt i kyllingfileten for å se om den er ferdig. De fleste foretrekker kyllingfilet gjennomstekt, uten at den er overstekt.

Relatert innhold

Kyllingfilet med spicy ris og brokkoli

Kylling, kjærlighet og papaya! Lukk øynene ved første munnfull.

Sprøstekt kylling med ost

Vil du gjøre din egen vri på kyllingen, så prøv denne paneringen med potetchips og ost. Super mat til fredags- eller lørdagskvelden!

Kylling i pita

Kylling i pita er raskt og enkelt, populært for både store og små er det også. Når du vil ha en forandring på retten kan du gjerne lage den med med strimlet svinekjøtt.

Bruschetta med kylling

Hva med noe som både er raskt, enkelt og smakfullt? Bruschetta med kylling er ferdig på under 20 minutter.

Sprø kylling med hvitløksmajones

Panert kylling er kjapp kosemat for barn og voksne. Lag det til middag med en frisk salat, eller til kveldshygge sammen med grønnsaker og dipp.

Middagssalat med mango og kylling

Salat kan du utmerket godt servere til middag. Om du tilsetter litt strimlet kylling, bønner og valnøtter, så blir det et godt og mettende middagsalternativ.

Kyllingpizza med mozzarella

Investerer du en liten halvtime i å sette en pizzadeig får du til gjengjeld verdens beste pizza. Denne er med kylling, mozzarella og mye annet godt.
Send oss dine tilbakemeldinger