Cottage pie

Cottage pie

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Cottage pai er en engelsk pai som består av kjøttsaus dekket med et lag med potetstappe. En sikker vinner for både små og store!

Fremgangsmåte

Rens alle grønnsakene. Hakk løk og hvitløk. Skjær gulrøtter og selleri i små terninger.
Varm en stekepanne, tilsett smør og brun kjøttdeigen godt. Hell det over på en tallerken så lenge (la gjerne fettet i pannen få være igjen). Varm pannen på nytt, tilsett litt olje hvis nødvendig og fres alle grønnsakene over middels varme til grønnsakene blir myke. Tilsett spisskummen underveis i stekingen. Rør ofte slik at det ikke fester seg i bunnen av pannen.
Tilsett tomatpuré, timian og rosmarin. La det frese et lite minutt under omrøring før du rører inn mel og buljong. La det hele småputre i 15 – 20 minutter. Smak til med Worcester saus, salt og kvernet pepper.
Varm ovnen til 215 grader. Tilbered potetmosen som beskrevet på posen. Rør inn revet parmesan.
Hell kjøttsausen over i en passende ildfast form. Bre over potetmosen. Dryss over revet ost og drypp litt olje her og der. Stek «paien» midt i ovnen til overflaten blir gyllen, cirka 20 min. Dryss over hakket persille og server paien rykende varm.