Asiatisk karbonade med blomkålris

Asiatisk karbonade med blomkålris

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

I kombinasjon med asiatiske smaker og friske grønnsaker blir ikke hverdagens karbonademiddag bare sunn, men også utrolig god!

Fremgangsmåte

Marinade
Finhakk løk, hvitløk og chili. Skrell ingefæren og riv den på et rivjern. Bland woksausen med løk, hvitløk, chili, ingefær og olje.
Legg karbonadene i marinaden og bland godt. Dekk til med plastfolie la det stå 1 time i kjøleskapet. Vend karbonadene etter 30 minutter, slik at marinaden blir jevnt fordelt.
Varm karbonadene i olje i stekepanne på svak til middels varme. Snu dem ofte så de ikke blir svidd.
Kok opp resten av marinaden med 3 dl vann i en gryte og sett den til siden.
Riv blomkålen grovt på et rivjern. Kok opp lettsaltet vann i en gryte. Ha i blomkålen og la det koke i 1 minutt. Sil fra kokevannet.
Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne strimler. Kutt kinakålen i strimler. Damp gulrøttene i kokende vann 1 minutt. Ha i kinakålen og la det fortsette å koke i 1 minutt. Sil fra kokevannet.
Anrett retten med kinakål og gulrøtter i bunnen av tallerken. Topp med karbonadene og drypp over marinade. Server med blomkålris ved siden av.